Bryllupsguide

Bryllupsguide: Når Bør Man Spare Og Hvor Kan Man Bruke Litt Ekstra?

Posted by

Som et godt utgangspunkt bør man tenke gjennom hva som betyr mest for en selv når man skal planlegge bryllupet. Bryllupsdagen er først og fremst en dag hvor brudeparet skal kunne feire seg selv og ha en seremoni man kan huske tilbake på med glede. Når det kommer til hva man bør bruke penger på og ikke, bør man derfor hovedsakelig prøve å tenke gjennom hvilke ting som vil ha mest å si for hvilken følelse man sitter igjen med etter selve bryllupsdagen.

1546630469-NETH-WD119_V1.jpg (480×725)

Ikke spar penger på:

Tingene som betyr mest

For mange er et bryllup noe man har drømt om siden man var liten og dersom det er visse ting man alltid har sett for seg å ha på bryllupsdagen, kan man fint velge å prioritere dette. For mange vil nok dette være brudekjolen og dersom man har råd til det og finner en kjole man virkelig synes er perfekt bør man ikke ha dårlig samvittighet selv om den koster mye. Finner man en kjole som er veldig dyr kan man også finne brudekjoler som koster mindre og ser tilnærmet like ut på nett. Blant andre nettbutikken JJ’s House har en mengde brudekjoler til en lavere pris enn hva man finner hos brudesalongene.

Bryllupsfotografen:

Selv om dette kan være et område det er fristende å spare penger på vil man ha mye mer igjen for det om man bruker penger på en profesjonell fotograf. Man vil stort sett få bilder av en mye bedre kvalitet dersom man velger en profesjonell fremfor en hobby fotograf.

Spar penger på:

Ting som ikke betyr noe

Ikke bruk mye penger på ting som du tror andre bryr seg om eller på å ha et bryllup som skal imponere andre eller overgå et annet bryllup. Isteden bør man fokusere på hva man selv liker og hva som passer med hvordan du og din partner ser for dere at bryllupet skal være. Det er alltid vanskelig å være helt upåvirket av andres meninger, og for bryllup er det typisk at svært mange har meninger om forskjellige ting og kommer med råd og forslag. Et godt råd er derimot å bruke pengene på de tingene man selv vil ha og ikke høre for mye på andres meninger om man ikke ønsker det samme.

EF3925_166_20.jpg (2000×2000)

Lokale og pynt

Med mindre man har sett seg ut et sted hvor man virkelig ønsker å gifte seg kan man spare mye på å velge et lokale som ikke er blant de aller mest ettertraktede i området. Man kan for eksempel leie et mer utradisjonelt lokale som naboens låve eller arrangere bryllupet i sin egen hage, dersom man har plass til dette. Pynt kan man også spare mye på dersom man lager noe selv og er litt kreativ. Ettersom man bare skal bruke pynten i én dag er det ikke nødvendigvis vits å bruke mange tusen på dyre dekorasjoner. Man kan også ofte få lånt ting av andre eller kjøpe ting brukt, eller man kan forsøke å få kjøpt dyrere ting når de er på salg.